ZONTA HILLERØD

UDDELTE FIRE

STUDIELEGATER

 

 

 

 

Billedkunstner Trine Panum åbnede udstillingen med en flot tale, der opfordrede til dialog mellem kunstnere og gæster.

Legatmodtagerne fra 2020

 

Direktør Lisbeth Jessen fortæller om Danners arbejde for voldsramte kvinder

 

 

 

 

Besøg af legatmodtagerne for 2019

 

 

 

 

Set & sket

December 2021 – Uddeling af studielegater

Zonta Hillerød uddelte i 2021 studielegater til 4 unge kvinder med tilknytning til Hillerød:

  • Camilla Alberte Larsen studerer international sikkerhed og folkeret ved Syddansk Universitet, og hun skal på praktikophold på Den danske Ambassade i Nairobi, Kenya.
  • Ida Ulsøe læser en bachelor i medicin på KU, og hun skal deltage i et forskningsprojekt i Portugal.
  • Sophie Korch studerer en bachelor i Cognitive Science på Aarhus Universitet, og hun skal på udvekslingsophold på San Fransisco State University.
  • Caroline Wilhjelm studerer på kandidatuddannelsen på Statskundskab ved Københavns Universitet, og hun skal til Paris og studere på Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne.

November 2021 – Afholdelsen af Kvinder & Kunst 2021

Alle medlemmer i Zonta Hillerød var travlt beskæftiget, da klubben endnu engang kunne afholde kunstudstilling i Royal Stage. 71 kvindelige kunstnere inden for forskellige kunstarter deltog, og udstillingen blev flot besøgt.

Udstillingen er et fundraising-projekt for Zonta Hillerød, og hele overskuddet doneres til projekter, der styrker kvinder. Tak til kunstnerne, alle sponsorerne, der havde doneret flotte præmier til lotteriet og alle de besøgende for en fantastisk weekend, 

 

 

Oktober 2021 – Besøg af legatmodtagerne fra 2020

Zonta Hillerød uddelte i 2020 to studielegater til unge kvinder, der skulle videreuddanne sig i udlandet. På klubmødet i oktober kom de og fortalte om deres ophold.

  • Ditte Tøffner Hamberg læser statskundskab på Københavns Universitet. Ditte var på udveksling på Queen’s University i Belfast, hvor hun havde fokus på international politik, demokratiske institutioner og freds- og konfliktforskning. 
  • Lærke Lindgreen Lauritsen læser til miljøingenør på DTU. Lærke var på udveksling på University of Iceland i Reykjavik, hvor hun bl.a. studerede emner i relation til klimaændringer.

 

 

Maj 2021 – Besøg af direktøren for Danner

Direktør for Danner, Lisbeth Jessen, besøgte klubben og fortalte om Danner og om sit skifte fra en karriere i Politiet til stillingen som direktør for Danner. 

Danner tilbyder hjælp og rådgivning til kvinder, der er udsat for fysisk vold, psykisk vold eller negativ social kontrol. Danner arbejder både med konkret hjælp til udsatte kvinder og med forskning og uddannelse. 

I samarbejde med en række krisecentre har Danner udviklet et ambulant rådgivningsforløb under titlen “Sig det til nogen”.

Det var et meget interessant møde, og det kan kun anbefales at besøge Danners hjemmeside og læse mere om det store og vigtige arbejde, de varetager. Læs mere her.

 

Oktober 2020 – Besøg af legatmodtagerne fra 2019

De tre legatmodtagere fra 2019 besøgte klubben og fortalte om deres studier og forskning.

  • Anne Windolf læser folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet. Anne var på udvekslingsophold i Melbourne, Australien, og havde fokus på international sundhedspolitik, sundhedsfremme og forebyggelse.
  • Lisa Steen Duus studerer medicin på Københavns Universitet. Lisa var på forskningsophold på Harvard University, hvor hun deltog i et forskningsprojektet, der omhandler billedanalyse af lunge- og hjerte patienter der lider af kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL).
  • Rikke Dyre Jespersen er i gang med have- og parkingeniør-uddannelsen, og Rikke var på udvekslingsophold i Wien, Østrig, hvor hun studerede indretning og brug af by-arealer i en krisesituation. Rikke er også medstifter af studenterforeningen Female Startup Association, og arbejder derigennem aktivt på at styrke kvindelige studerende og nyuddannede der vil beskæftige sig med iværksætteri.