Projekter

Zonta Hillerød indsamler penge ved at arrangere udstillingen Kvinder & Kunst. Overskuddet fra udstillingen doneres til projekter, der styrker kvinder. 

I 2021 donerede Zonta Hillerød mere end 125.000 kroner. 

Hele overskuddet fra lotteriet gik til UNICEF’s Let Us Learn Madacasgar, som er et uddannelsesprogram, der tilbyder sårbare og ekskluderede børn skolegang og uddannelse.

I Danmark støttede Zonta Hillerød GirlTalk og deres online-brevkasse ”Pigetanker”, hvor piger i alderen 12-24 kan skrive ind med tanker og spørgsmål, der besvares af GirlTalks rådgivere.

Der blev også ydet støtte til Zonta Danmarks Gender Equality – Goal Five Project, der er en undervisningsplatform om ligestilling, der er inspireret af FN’s Verdensmål 5 – ligestilling mellem kønnene. Platformen kan bruges af undervisere på ungdomsuddannelser og folkeskolens udskolingsniveau i fagene dansk, engelsk, historie og samfundsfag.

I Hillerød blev der doneret til Hillerød Kvindekrisecenter og der blev uddelt 4 studielegater til unge kvinder med tilknytning til Hillerød.

De senere år har Zonta Hillerød bl.a. ydet støtte til:

Lokale og nationale projekter

  • Bydelsmødrene i Hillerød Øst og Kokkedal (læs mere)
  • Danmarksindsamlingen
  • GirlTalk (læs mere)
  • Hillerød Kvindekrisecenter (læs mere)
  • Mødrehjælpen i Hillerød
  • SOS Børnebyerne
  • Unge mødre i Hillerød

Zonta Hillerøds Studielegat

Zonta Hillerød oprettede i 2017 et studielegat for kvinder med tilknytning til Hillerød, der ønsker at videreuddanne sig i udlandet (læs mere her). Studielegat er indtil videre uddelt til 15 dygtige kvinder.

De har bl.a. studeret biologi, folkesundhedsvidenskab, psykologi og statskundskab, og de har været på studieophold i bl.a. Australien, Island, USA og Østrig,

Der er tradition for, at legatmodtagerne efter deres studieophold deltager i et klubmøde og fortæller om deres ophold. 

Zonta International

Hvert år støtter Zonta Hillerød også internationale projekter gennem Zonta International Foundation. Kampen mod børneægteskaber og pigers adgang til skole og uddannelse har høj prioritet. 

Læs mere om Zonta Internationals projekter her

 

KVINDER & KUNST 2022

Kvinder & Kunst 2022 foregår i Royal Stage i weekenden den 19.-20. november. 

Vi glæder os til at byde velkommen til en spændende udstilling.  

Følg nyheder om udstillingen på Facebook.

Læs mere om udstillingen på kvinderogkunst.dk.