Zonta Danmarks Håndværkerlegat uddelt til 6 unge kvinder

Zonta Danmark kunne den 14. juni 2023 for tredie gang uddele Håndværkerlegatet.

Takket være et sponsorat fra Topsoe kunne hele 6 unge kvinder i år blive udvalgt blandt et stærkt felt på 37 ansøgere. Ansøgninger kom fra skoler i hele landet og repræsenterede mange af de fagområde der i år var særligt fokus på. Zonta sætter med håndværkerlegatet fokus på de fag hvor kvinder er i undertal og hvor legatmodtagerne med deres valg af fag, er stærke rollemodeller og med til at rokke ved vores syn på de typisk mandsdominerede fag.

Overrækkelsen fandt sted i Bæredygtig Hernings lokaler og før uddelingen af legater var der kort introduktion til stedet, til Topsoe og til Zonta.

Gytte Pedersen fra Zonta Danmarks legatudvalg fortalte om Håndværkerlegatet og uddelte derefter legaterne med en personlig tale og motivation til hver legatmodtager. I sin tale sagde Gytte til legatmodtagerne: “I er stærke rollemodeller og nøglen til mere diversitet, lighed og inklusion i håndværkerfagene. I er fagligt dygtige og har alle lyst til mere udvikling og uddannelse. I er nogle seje kvinder, vi stoler på jer og vi ser for os, at i er med til at forme en generation, hvor man ikke lader sig kue og styre af samfundsskabte normer….. I er med til at gøre en forskel”.

Minister for ligestilling, Marie Bjerre, havde sendt en videohilsen til de 6 legatmodtagere hvor hun anerkendte dem for de rollemodeller og seje kvinder de er.

De 6 modtagere af Zonta Danmarks Håndværkerlegat 2023 er:

Emma Oxholm Pedersen, Personvognsmekaniker, U/NORD Teknisk skole, Hillerød

Diana Corydon Nielsen, Tarmrenser – ny mesterlære, ZBC Roskilde

Ivy Camilla Klynge, Værktøjsmager EUX, Skive College

Julie Emily Butler Pedersen, Smed, Syddansk Erhversskole, Odense

Ida Balsby Roersen, VVS Energispecialist, Mercantec, Viborg

Sandra Hegelund Andersen, Elektriker, Roskilde Tekniske Skole

 

Billeder: Anne-Sofie

Zonta Hillerød