Man klarer det, man skal – Ruth Juul Høgh fylder 70

Torsdag d. 22. juni fylder medlem af Zonta Hillerød, fysioterapeut Ruth Juul Høgh, Fredensborg 70 år.

 

”Man finder jo ud af, at man klarer det, man skal,” fortæller Ruth Juul Høgh om dengang hun efter sin studentereksamen i 1973 rejste til USA og var ung pige i huset hos en familie i Beverly Hills. På et tidspunkt, var forældrene bortrejst i flere dage, og Ruth stod alene med ansvaret for tre små børn, men udfordringer og arbejdsopgaver skal bare overvindes med fornuft og handlekraft.

 

Handlekraft, initiativ og engagement er også blevet nøgleordene for Ruths videre karriere. Hjemme igen uddannede hun sig til fysioterapeut og fik sit første job på Holbæk Sygehus. Da hun flyttede til Fredensborg, blev hun ansat på Helsingør Sygehus, hvor hun både blev tillidsrepræsentant og som 26 årig søgte og fik jobbet som overfysioterapeut. Efter 12 år i Helsingør blev Ruth ansat som overfysioterapeut på Esbønderup Sygehus, der var et anerkendt sygehus for rehabilitering. Her var hun en del af sygehusledelsen sammen med overlægen og oversygeplejersken. Både i Helsingør og i Esbønderup havde Ruth ansvaret for at uddanne nye fysioterapeuter. Da Esbønderup Sygehus blev nedlagt fortsatte karrieren i kommunalt regi, hvor Ruth har arbejdet som sundhedskonsulent, leder af plejecenter Løvdalen i Frederiksværk, træningscenteret i Gribskov og senest i visitationen i Gribskov. Ruth har nu besluttet sig for at gå på pension med udgangen af juli måned.

 

Sideløbende med karrieren har Ruth Juul Høgh også taget en diplomuddannelse i ledelse og i 2002 en MPA, Master in Public Administration fra CBS. Hun har været ekstern lektor på fysioterapeutuddannelsen i Skodsborg og København, hun har siddet i bestyrelsen for Danske Fysioterapeuter og fungeret som domsmand.

 

Privat har Ruth Juul Høgh i mange år været engageret i organisationen Zonta, der arbejder for ligestilling og at bekæmpe vold mod kvinder. Ruth Juul Høgh har både været landsformand for Zonta Danmark, været en del af Zonta Danmarks landsledelse som sekretær i mange år og været formand for Zonta Hillerød. Ruth Juul Høgh synes, at det er urimeligt og uretfærdigt, at man skal kæmpe mere for sine rettigheder, bare fordi man er født som pige. Zonta Hillerød står blandt andet bag den store, årlige kunstudstilling Kvinder & Kunst, hvor overskuddet doneres videre til projekter lokalt, nationalt og internationalt. For Ruth Juul Høgh er det sammenhold, som det medfører at hjælpe hinanden med så stor en opgave som en kunstudstilling, en inspirerende og motiverende måde at gøre en forskel for andre.

 

Ruth Juul Høgh er gift med Poul og har to voksne sønner. Privat bliver der også tid til gode rejser, til at fordybe sig i litteratur eller gå i teatret for at opleve opera og ballet.

 

Den runde fødselsdag fejres privat sammen med familie og venner.

Zonta Hillerød