Kvinder & Kunst søger udstillere

Tilmeldingen til årets Kvinder & Kunst er i fuld gang, og det er stadig muligt at booke en stand.

Udstillingen foregår i Royal Stage i weekenden den 18.-19. november 2023, hvor kvindelige kunstnere og kunsthåndværkere viser billedkunst, skulpturer, kunsthåndværk, unikatekstiler og smykker.

En billedkunstner, der har udstillet to gange på Kvinder & Kunst, er Marianne Nielsen-Shin. Hun fortæller:

“Det er en god mulighed for at vise sine billeder frem og blive mødt der, hvor man er kreativt på det tidspunkt. Det kan være meget svært at udstille første gang. Det tog mig årevis, så det er et godt sted at starte. Jeg havde aldrig udstillet et sted, hvor folk kommer en hel weekend for at se på kunst. Jeg oplever, at man kommer ud til mange flere, end man ellers gør f.eks. via Instagram, så jeg føler mig mere anerkendt som kunstner, end da jeg startede.

Det har været meget givende, uanset om man sælger meget eller lidt, fordi man får så meget igen, det er for eksempel også meget inspirerende at se de andres værker. Jeg kan kun opfordre andre kunstnere til at være med. Man får lidt mere vovemod, og det har også gjort, at jeg tør melde mig til at udstille andre steder. Det havde jeg ikke turdet, hvis ikke jeg havde prøvet hos Kvinder & Kunst og Zonta først.”

Det er netværket Zonta Hillerød, der for 16. gang arrangerer Kvinder & Kunst. Formålet er at skabe et overskud, som kan doneres videre til projekter, som støtter kvinders liv og muligheder lokalt, nationalt og internationalt.

Efter sidste års Kvinder & Kunst kunne Zonta Hillerød give mere end 140.000 kroner videre. Pengene gik bl. a. til den internationale kamp mod børneægteskaber gennem UNFPA/UNICEF’s program ”Ending Child Marriage”, en SOS-børneby i Ukraine og til Mødrehjælpen i Hillerød.

Zonta Hillerød har også støttet ligestillings-undervisningsplatformen Goalfive.org, som mange gymnasielærere bruger. Materialet på Goalfive.org er inspireret af FN’s Verdensmål 5 om ligestilling mellem kønnene, det er udviklet af gymnasielærere på initiativ af danske Zonta-klubber, og det stilles gratis til rådighed på baggrund af donationer fra Zonta.

Zonta Hillerød er en del af Zonta International, som er en ngo, der arbejder for at gøre verden til et bedre sted for kvinder og piger. Det sker ved at uddele en række forskellige uddannelseslegater, ved at støtte projekter i samarbejde med FN og ved at bekæmpe vold mod kvinder.

Du kan læse meget mere om udstillingen på vores hjemmeside www.kvinderogkunst.dk.

Yderligere oplysninger: Anette Thomasen, 4055 3033.

 

Zonta Hillerød