Temamøde i Byens Hus, Hellerup

Vold i nære relationer. Hvordan kan du forstå det? Hvordan kan du være med til at bryde mønstre?

Zonta Kbh II har inviteret 3 stærke eksperter til at fortælle os om, hvad det er, der sker, når volden sker. Og hvad det er for nogle udfordringer, dilemmaer og risici, der opstår, når et forhold udvikler sig med både psykisk og fysisk vold. 

Aftenen vil give deltagerne basisviden i forhold til historie og udvikling af ligestilling og kvinders muligheder i samfundets retssikkerhed, samt præsentation af aktuel forskning i forhold til vold i nære relationer. 

 Undervejs vil der være mulighed for spørgsmål og dialog.

 PROGRAM 

18.00-18.10  Velkommen ved Anne Nordsted – forkvinde for Zonta Kbh II 

18.10-18.50  Lige ret og lige muligheder i nære relationer

Ved: Line Vaaben, journalist og forfatter, som gennem sit forfatterskab og arbejde som journalist har dybt kendskab til aktuel forskning om vold i nære relationer. Line vil komme ind på kvinders muligheder og rettigheder før og nu, om balancen i relationer mellem mænd og kvinder og aktuel forskning ift. vold i nære relationer. 

18.50 til 19.10  Et oplevet forhold

Fortalt af en kvinde, som oplevede sig selv befinde sig i et voldeligt og for hende nedbrydende forhold. Film. 

19.10 – 19.40 – Pause med kaffe/the og kage 

19.40-20.35  Vold i nære relationer – Hvad er der på spil? For den der udøver vold og den, der udsættes for vold. 

Voldsudøvers perspektiv!

Jesper Rønn-Simonsen, direktør for organisationen Dialog mod vold, som gennem sit arbejde har fokus på hjælp til den enkelte i forhold til at ændre voldsom eller voldelig adfærd. Og har fokus på familier, hvor voldsudøveren sammen med familien ønsker at opbygge ligeværdige relationer. 

Voldsramtes perspektiv!

Karen Grith Lauritsen, rådgivningschef Danner, som gennem sit arbejde har fokus på hjælp til voldsramte kvinder og deres muligheder for at genopbygge deres liv, når de har oplevet vold i deres nære relationer. Samt fokus på at støtte kvinderne i at genfinde deres handlekraft. 

20.35-20.55  Dialog og spørgsmål til Jesper og Karen! 

20.55-21.00  Opsamling og afrunding

Tilmeld dig på Zontabilletten.dk – pris for deltagelse inkl. kaffe/kage er 220 kr.

Tilmelding senest den 23. oktober 2023 – begrænset antal pladser. Overskuddet fra temamødet går til bekæmpelse af vold mod kvinder.

Zonta Hillerød