Derfor er jeg medlem

 

Månedens Zonta profil – Susanne Idskov, Hillerød

Susanne Idskov, formand Zonta Hillerød 2017-19

Lokal indsats skaber globale resultater 

Det var ønsket om at være en del af et lokalt erhvervsnetværk med fokus på kvinder, der for snart ni år siden ledte Susanne Idskov til Zonta Hillerød, men i dag handler motivationen for medlemskabet om at gøre en lokal indsats, der er med til at forandre kvinders livsvilkår ude i verden. Mandag den 3. april blev Susanne Idskov valgt som Zonta Hillerøds nye formand for den næste to-årige periode. Hun afløser  revisor Jonna Roth fra Kappelskov Revision, når formandskabet overdrages officielt den 1. juni.
Susanne Idskov er uddannet civiløkonom og arbejder som project manager med ansvar for forbedringsprojekter i Kvalitetsafdelingen  hos Novo Nordisk og er samtidig PA for QA direktøren. Hun har tidligere i forbindelse med en lang karriere hos TDC været en del af forskellige netværk i København. Her var mænd ofte i overtal, så derfor fandt hun den lokale klub Zonta Hillerød interessant.

Zonta er en international organisation af lokale erhvervsnetværk, der udover at være et værdifuldt netværk  medlemmerne imellem også arbejder for at forbedre kvinders vilkår lokalt, nationalt og internationalt.
I Hillerød har Zonta de sidste ti år samlet penge ind ved at arrangere den store kunstudstilling Kvinder&Kunst. Overskuddet fra udstillingen er blandt andet doneret videre til Hillerød Kvindecenter, foreningen Bydelsmødre, Mødrehjælpen og til Zonta Internationals projekter, der afvikles i samarbejde med FN.
– Det har været helt afgørende for mig, at dette netværk er for erhvervskvinder men også rummer noget kulturelt og noget velgørenhed, for det er min erfaring, at man udvikler sig stærkest personligt, når man arbejder med noget, der ligger udenfor ens egne kompetencer og som virkelig gør en forskel andre steder, siger Susanne Idskov.

Ønsket om at gøre en forskel for andre kvinder er også vokset med den indsigt, der følger ved at deltage i organisationens internationale møder og samlinger.

– Det handler om, at kvinder støtter kvinder.  I starten tænkte jeg: Er vi ikke ude over det her i Danmark, men selv lokalt og på landsplan opstår der nye problemet hele tiden. For eksempel de frie kvinder, der skal det hele. De skal være UG-kvinder både hjemme og ude. Det begynder allerede i studieårene, hvor de skal være dygtige, have den bedste eksamen og samtidig se godt ud og så følger konsekvenserne med unge piger, der får angst, lider af spiseforstyrrelser eller går ned med stress. Der ligger noget gammel kultur, som vi stadig tager med os.
– Eller kvinder, der kommer hertil og ikke har den samme baggrund med hensyn til ligeberettigelse. Det er godt at støtte projekter, der er med til at gøre disse kvinder stærke, siger Susanne Idskov.

Som ny formand er ambitionerne derfor at sikre, at det gode klubliv med det stærke sammenhold i Zonta Hillerød fortsætter ,og at Kvinder & Kunst fortsat skaber gode resultater til gavn for andre kvinder.

– Vi har gang i så mange gode ting, vi kan være stolte af. Vores Kvinder & Kunst, og det sammenhold, der er i klubben. Og så er det også helt fantastisk at være en del af noget internationalt. At opleve det store Zonta, når vi mødes til distriktsmøder og convention. Tilhørsforholdet bliver stærkere, når man ser sig omkring og mærker: Wow sikke en power, der strømmer fra alle de kvinder, og når man hører om den forskel, som vi gør for kvinder ude i verden, siger Susanne Idskov og opfordrer alle interesserede til at blive medlem.

– Man får lov til at bidrage med det, som man kan bidrage med og kan skrue op og ned for sin indsats, hvis man har meget andre steder. Det kan være svært at finde tid, men der er forståelse for, at man er mødre og har karriere, så det er dejligt, hvis man bare vil være med siger den nye formand.

“Jeg hjælper andre og udvider mit netværk

Pia Juul, konfliktmægler & coach

“Jeg hjælper ved at sætte mig selv i spil

Marianne Due, journalist & chef for digitale medier